fbpx

Lisää seuraajia someen sisällön avulla

Yksi yleisimmin tuskailluista aiheista yrityksillä on, miten saan lisää seuraajia someen. Näin alkuun täytyy todeta, että alustat ovat tehneet siitä nykypäivänä hankalaa pelkän orgaanisen (eli ei maksetun) sisällön avulla, mutta ei mahdotonta. Ja toisekseen, seuraajien määrä ei ole se tärkein mittari, vaan se että seuraajat ovat sitoutuneita. Älä siis missään nimessä sorru ainakaan ostamaan seuraajia.

Saadaksesi lisää seuraajia someen, sisältösi täytyy kiinnostaa ihmisiä. Pystyt helposti sitouttamaan seuraajiasi, keskittymällä muutamaan aiheeseen. Jos poukkoilet aiheesta toiseen, esimerkiksi koiran kasvatuksesta muotivinkkeihin, on seuraajiesi älyttömän vaikeaa hahmottaa, mistä oikein puhut ja kynnys seuraamisellesi on isompi. Samaan aikaan kynnys lopettaa seuraamisesi on pieni, jos pompit aiheesta toiseen.

Tämän voisi siis tiivistää siihen, että kiteytä itsellesi, mistä haluat puhua, mikä on ydinviestisi mitä haluat sometileiltäsi viestittää?

miten saada lisää seuraajia someen
Kuvalähde

Tuota monipuolista sisältöä

Hyödynnä rohkeasti sosiaalisen median kanavien mahdollisuuksia apuna tuottaessasi monipuolista sisältöä someen. Esimerkiksi Instagramin algoritmi arvostaa sitä, että hyödynnät toimintoja monipuolisesti.

Älä sorru jakamaan sisältöäsi sellaisenaan samanlaisena kaikkiin kanaviin. Voit puhua samasta aiheesta eri kanavissasi, mutta mieti erilaisia lähestymiskulmia kanavan kohderyhmän mukaan, ja miten viestisi uppoaa kuulijoihin.

Analysoi sisältöäsi

Olet luonut sisältöä nyt jonkin aikaa, on aika analysoida sen toimivuutta. Voit tarkastella esimerkiksi seuraavia asioita: paljonko julkaisu on sitouttanut, onko se tuonut paljon lisää  seuraajia someen, vai kenties vähentänyt seuraajia? Onko julkaisu saanut seuraajasi keskustelemaan tai esimerkiksi houkutellut kävijöitä yrityksesi verkkosivuille?

Muun muassa näiden kysymyksien avulla pystyt analysoimaan, onko sisältösi toimivaa. Poimi toimivat sisällöt ja tarkastele niitä, lopulta tulet löytämään oman tyylisi sisällölle, joka tuo sinulle paljon lisää sitoutuneita seuraajia.

Mikäli haluat kasvattaa sosiaalisen median kanavat, jotka tuovat sinulle lisää asiakkaita ja seuraajia, tule mukaan 26.2.2021 alkavaan sosiaalisen median koulutukseen, jossa 4 viikon aikana muun muassa tunnistat unelma-asiakkaasi, opit luomaan sitouttavaa sisältöä, luot sisältösuunnitelman ja julkaiset sisältöä säännöllisesti. Tule mukaan tästä linkistä!

Suositellut julkaisut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *